textured white hues delineate boundaries inside duarte caldas renovation in portugal

duarte caldas completes minimalist renovation in portugal

Duarte Caldas Structure Design (DC.AD) has accomplished the renovation of a residential constructing in Cartaxo, about 60km north of Lisbon, Portugal. The intervention seeks to attach a sequence of fragmented architectural areas, via textured hues of beige and white, concrete platforms, and picket pillars, and thus set up a uniform dwelling atmosphere with minimalist aesthetics. The mission was developed for a inventive younger couple who fled the capital looking for a quiet place to stay and to launch their new artist residency program.

textured white & beige hues delineate boundaries within residential renovation in portugal

all photos by Francisco Nogueira

reaching aesthetic, formal, and purposeful consistency

The architectural features of the unique constructing had been moderately odd, with exaggerated disconnected components leading to a disjointed total mixture. Essentially the most tough side of the refurbishment by DC.AD (see extra right here) was reaching aesthetic, formal, and purposeful consistency that might resignify the present architectural setting.

All auxiliary options had been faraway from the fa├žade, together with low partitions and paved walkways, and the openings had been rearranged. In the meantime, the skin flat surfaces had been painted in beige and white tones to obviously determine the assorted volumes. The unique water mirror was remodeled right into a swimming pool, and new platforms had been constructed by altering the patio’s pavement elevations to accommodate quite a lot of out of doors actions.

textured white & beige hues delineate boundaries within residential renovation in portugal

excessive ceilings, skylights, and picket beams

Inside, the room structure was usually maintained. The doorway is positioned on the west facet, separating the social areas from the personal ones. Within the coronary heart of the constructing, an open kitchen serves as a purposeful transitional zone between the intimate and customary rooms of the home, the out of doors space, and the swimming pool. This essential social space is a distinguished attribute of the mission, due to its beneficiant dimension, noble character, excessive ceilings, and its permeability.

The picket beams on the ceiling present the inside with an inviting character whereas additionally supporting the skylights that draw pure gentle in. Under the skylights, there’s a multi-level concrete podium that serves as a seating space, an extended espresso desk, and a planter to deliver a contact of pure vegetation to the area. As well as, a big desk in pure crimson travertine stone was designed to emphasise the proportions of the room.

textured white & beige hues delineate boundaries within residential renovation in portugal

immersive uniform inside expertise

Within the personal wing of the home, the small courtyards to the south let gentle into the bedrooms and bathrooms. Every rest room is characterised by means of a special colour, underlined by the sinks in pure stone, mixed in precisely the identical shade. The master bedroom stands out for combining a dwelling and dealing space in shut proximity to the swimming pool with an extended, white dressing room that gives unobtrusive entry to the separate rest room and bathe space.

Using textured coatings all through the inside, such because the beige and white of the partitions or the cement of the ground, is in keeping with the logic used for the outside surfaces. This helps to present uniformity to the entire whereas providing a welcoming and immersive expertise of the completely different areas.

textured white & beige hues delineate boundaries within residential renovation in portugal textured white & beige hues delineate boundaries within residential renovation in portugal textured white & beige hues delineate boundaries within residential renovation in portugal